Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

              Jo vuodesta 1966! HALLITUS 2016

 

Puheenjohtaja

Pirjo Kananoja, Pirkkala

0400 234 863

 

Varapuheenjohtaja

Paula Taimi, Tampere

040 414 4422

 

Rahastonhoitaja                          

Aila Karinki, Tampere

040 726 0922

 

Sihteeri 

Riitta Kangasmäki, Valkeakoski

040 727 0207

 

Muut jäsenet

Jenni Mäntysaari, Tottijärvi

050 547 9922

 

 

Leena Alanko, Kangasala

045 650 3876

 

Marjo Sarkanen,Kangasala

040 559 9292

 

Nina Sarvana-Salmela, Tampere

0500 700 896

 

Seija Sipilä, Orivesi

040 540 0508

 

OTA YHTEYTTÄ!

Onko ideoita yhdistyksemme toimintaan? Haluatko tietää lisää meistä, hevosista tai raviurheilusta?

Onko Sinulla juttuja tai vinkkejä, jotka haluat jakaa?

Hallituksen jäsenten puhelinnumerotlöydät tältä sivulta, soita rohkeasti tai lähesty sähköpostitse yhteydenotto@phravinaiset.fi   

 

YHDISTYKSEMME HISTORIAA 

Yhdistyksemme on perustettu 1. helmikuuta 1966. Nimeksi tuli ensin Pohjois-Hämeen Hippos ry:n Naiset. Perustajajäseniä olivat Margareta Sarvana, Heli Kauppinen, Marketta Ruokonen, Liisa Toikkonen, Anna-Liisa Meurman, Meiju Tuurna, Taimi Niemi ja Salme Joutsiniemi. Pääseurasta erosimme vuonna 1969 ja perustimme oman yhdistyksen, joka on nimeltään Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry.

 

Ravinaisten yhdistys on siis juuri tullut keski-ikään. Vuosien varrella ovat tehtävät ja toiminta jonkin verran muuttuneet, mutta paljon on säilynytkin. Toimintakertomus vuodelta 1967 kertoo seuraavaa:"Kesäkauden huomattavimman ohjelman muodostivat haasteravit. Pohjois-Hämeen Hippos r.y:n Naisten toimesta oli asia pantu alulle, ja Porissa 11.6.1967 pidetyissä ravinaisjärjestöjen kokouksessa,jossa yhdistystämme edustivat Taimi Niemi ja Margareta Sarvana, oli määrätty naisten haasteravien säännöt ja samalla annettu aloitteentekijälle, yhdistyksellemme, oikeus järjestää ensimmäiset naiseten haasteravit 27.8.1967 ravien yhteydessä". Nämä ensimmäiset naisten haasteravit voitti Haminan joukkue, Pohjois-Hämeen Hippos r.y:n joukkue oli toinen.

Toimintakertomuksista selviää järjestetyn kokouksia, pikkujouluja, arpajaisia ja tansseja. On hankittu edustuspuserot naisten haasteravien joukkueen käyttöön (onkohan yhtään tallessa?), lahjoitettu palkintoja raveihin ja paljon muuta. Kansioon kerätty materiaali avaa hienosti Ravinaisten historiaa, tarkoitus on julkaista otteita näistä arkiston aarteista näillä  nettisivuilla.

Vuonna 2013 yhdistyksessämme oli jäseniä piirua vaille 100. Jäsenistö koostuu monenikäisistä, hevosista ja raviurheilusta tavalla tai toisella kiinnostuneista naisista. Osalle meistä ravit ja hevoset ovat harrastus, osalle ammatti: joukossamme on myös aktiivisesti valmennus ja -kilpailutoiminnassa mukana olevia. Jäsentemme hevoset Teijan-Tähti ja Maiskaus ovat kilpailleet aina kuninkuustasolla saakka, suomenhevosten Kriteriumin voitti vuonna 1995  tamma Mikkeriina. V-75 ja V-5 tasolla kilpailleita hevosia on useita.

Ravinaiset haluaa omalta osaltaan olla tekemässä raviurheilua tunnetuksi. Tavoitteemme on saada mukaan uusia harrastajia ja innostaa naisia lähtemään porukalla raveihin. Emme myöskään halua olla edeltäjiämme huonompia. V. 1977 on lähetetty Tampereen ravirata Oy:n puheenjohtajalle Reino Kanervalle anomus kahvion vuokran alentamisesta talvikuukausina, koska vesi oli kannattava kaivosta vesijohtojen jäätyessä. "Huolimatta muutoinkin melko vaatimattomista olosuhteista kahviossa, ovat ravinaiset innolla olleet työssä siellä vapaaehtoisesti ja voimiaan säästämättä".

Ravinainen on sitkeä.