Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

              Jo vuodesta 1966! HALLITUS 2016

 

Puheenjohtaja

Pirjo Kananoja, Pirkkala

0400 234 863

 

Varapuheenjohtaja

Paula Taimi, Tampere

040 414 4422

 

Rahastonhoitaja                          

Aila Karinki, Tampere

040 726 0922

 

Sihteeri 

Riitta Kangasmäki, Valkeakoski

040 727 0207

 

Muut jäsenet

Jenni Mäntysaari, Tottijärvi

050 547 9922

 

 

Leena Alanko, Kangasala

045 650 3876

 

Marjo Sarkanen,Kangasala

040 559 9292

 

Nina Sarvana-Salmela, Tampere

0500 700 896

 

Seija Sipilä, Orivesi

040 540 0508

 

OTA YHTEYTTÄ!

Onko ideoita yhdistyksemme toimintaan? Haluatko tietää lisää meistä, hevosista tai raviurheilusta?

Onko Sinulla juttuja tai vinkkejä, jotka haluat jakaa?

Hallituksen jäsenten puhelinnumerotlöydät tältä sivulta, soita rohkeasti tai lähesty sähköpostitse yhteydenotto@phravinaiset.fi   

 

RAVINAISTEN REISSU HELSINKIIN 20.5.2017

Parasta näissä ravinaisten reissuissa on se, että pääsee ja tulee mentyä paikkoihin, joihin tuskin tulisi itse mentyä. Paitsi että linja-autossa on tunnelmaa, niin kohteet opastettuine kierroksineen ovat kyllä tosi kivoja. Tällä keväisellä retkellä kävimme Didrichsenin taidemuseossa katsomassa Juho Rissasen näyttelyn, tutustumassa Herttoniemen kartanoon sekä kiskomassa kaksin käsin suklaata naamaan Fazerilassa. Oli kiva päivä! 

 

 

 NAISTEN RAVIT TEIVOSSA

Teivossa järjestettiin 25.4.2017 erityisesti naisille suunnatut ravit. Pohjois-Hämeen Ravinaiset olivat paikalla kertomassa yhdistyksestä, ja tottakai onnittelemassa nimikkolähdön voittajaa Spade Ace Fridoa. Ruunan omistavat Reetta Eve, joka myös valmentaa, sekä Heikki ja Jukka Nevalainen. Kasvattaja on Trading-Steiner Oy. Teivon startin jälkeen on hyvä vire jatkunut, eikä voitto jäänyt suinkaan viimeiseksi.

*************************************

 

SRNL:n kevätpäivät Kalajoella 8.-9.4.2017

Suomen Ravinaisten liiton kevätpäivät sattuivat tänä vuonna harmillisesti samaan viikonloppuun hevosmessujen kanssa, joten kaikki eivät edustustehtävän takia päässeet Kalajoelle. Mutta kivaa oli kuulemma...ravinaisten liiton facebookryhmän sivuilla on paljon kuvia kevätpäiviltä, jos et vielä kuulu ryhmään, niin käy liittymässä!

 

*************************************

HEVOSET-MESSUT 8.-9.4.2017

Ravinaiset olivat jälleen mukana Hevoset-messuilla Teivon osastolla. Oli hieno viikonloppu, väkeä oli kuin pipoa, enemmän kuin koskaan ennen.  Ja olihan taas järjestetty kilpailu, nyt piti tietää tai arvata, että milloin on suomenhevosen kantakirja perustettu. Oikea vastaus oli B) 1907, ja sen tiesi 391 osallistunutta. Yhteensä lipukkeita täytettiin huikeat 574 kappaletta. Uusi ennätys!

Oikein vastanneiden kesken arvottiin S-ryhmän 50 e lahjakortti, jonka voitti Lea Erkkylä Nivalasta. Parhaimmat onnittelut!

**************************************

 

lOISTAVAT RAVINAISET SEINÄJOELLA!

Suomen Ravinaisten Liiton SM-kilpailu käytiin tänä vuonna 15.1. 2017 Seinäjoella Kaustisten Ravinaisten toimesta. Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n edustaja kisassa oli viime vuotiseen tapaan Jenni Mäntysaari, kiitos Jennille!

Ensimmäisessä osalähdössä, kylmäveristen tasoitusajossa vei voiton Saara Sihvonen Kuu-Minnalla,

toiseksi sijoittui Vaulammin Helmi/Liisa Nummi ja kolmanneksi Luoteen Nopsakka/Maija Fors.

Toinen osalähtö oli lämminveristen tasoitusajo, jonka voitti Pink Floyd ja Veera Vekola. Toisena maaliin ehtivät  Merja Ikäheimonen ja Because I Love You, kolmannen sijan vei Belpion/Henna Halme.

Jenni kehui, että oli kiva päivä, hyvät järjestelyt ja mukavat hevoset. Ja erityiskiitos siitä, että molempiin lähtöihin löytyi ajettava, vaikka niitä ei omasta takaa ollut.

LOPPUTULOKSET

I    Veera Vekola /Kokkolan Raviladyt  

II    Maija Fors /Lakeuden Ravinaiset                                                

III    Liisa Nummi /Pilvenmäen Ravinaiset

 

 ***************************************

 

Ravinaiset tarjosivat raviväelle lämmintä glögiä Teivon raveissa 13.12.2016. Hyvin näytti juoma maistuvan koleana joulukuun  tiistaina.

 

***************************************

 

SYYSKOKOUS 31.10.2016

Yhdistyksen syyskokous järjestettiin maanantaina 31.10.2016 Teivossa. Aluksi saimme tutustua Tampereen Hevosklinikkaan, Kristiina Ertola esitteli klinikkaa meille niin kiinnostavasti, että olisi siellä vierähtänyt toinenkin tunti.

Kokous pidettiin Teivon ravintolakatsomon lasikabinetissa, paikalla oli viitisentoista jäsentä. Mukavaa oli taas ja ja hauskaa ja vähän meluisaa, hyvin sujui kokous. Kiitos osallistujille. Ja jos keksitte kiinnostavia paikkoja, joihin haluaisitte tutustua ja joissa voisi järjestää vaikka seuraavan kevätkokouksen, niin vinkatkaa!

 ****************************************

 Sunnuntaina 28.8. 2016 Virtain paikallisraveissa juostiin ravinaisten nimikkolähtö, jonka voitti ruuna Zoggie ohjastajanaan Monika Törmälä. Oli sopivasti montelähtö, joten naiselle meni. Hevosen on kasvattanut Sami Rauhala, omistaja on Katriina Rauhala, omistus- ja kilpailuoikeuden vuokraaja Monika Törmälä. Lämpimät onnittelut!

 ****************************************

 16.8.2016 Teivossa Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n juhlaloimen sai ylleen nimikkolähdön voittanut Pitbull Pectus ohjastajanaan Kimmo Pökkä. Hevosen on kasvattanut Eija Vuorensyrjä, hän myös valmentaa, omistajat Marjut Kangas ja Eija Vuorensyrjä. Parhaimmat onnittelut, niin kuin Teivossa ruukataan sanoa!

 ****************************************

SRNL:n kevätpäivät  16.-17.4.2016

Tänä vuonna liiton kevätpäivät järjestettiin Forssassa Pilvenmäen Ravinaisten toimesta. Klikkaa "SRNL:n kevätpäivät 2016", sieltä löytyy jokunen kuva sekä selostusta hauskasta viikonlopusta.

 

 

 Hevoset-messut 2.-3.4.2016 Tampereella

Hevosmessut onnistuivat mainiosti, paljon oli kävijöitä ollut viikonlopun aikana.

Ravinaiset olivat mukana messuilla tuttuun tapaan Teivon osastolla. Jälleen järjestettiin myös arvauskilpailu, nyt arvuuteltiin mikä on musta, teddyturkista tehty pötkö. Poskihimmenninhän se oli, aika moni tiesi. Oikein vastanneiden kesken arvottiin S-ryhmän lahjakortti, tänä vuonna sen voitti  Ina Kaarakka Sastamalasta. Paljon onnea!

Yhteensä arvontalipukkeen kävi täyttämässä 490 messuvierasta! Hieno luku ja moni jäi jutulle. Ensi vuonna uudestaan.

 

 

Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n nimikkolähtö 2.1.2016 Teivossa

Ensimmäisen hienon juhlaloimen sai ylleen tamma Sarsis 2.1.2016 Teivossa. Hevosen kasvattaja ja omistaja on Marja Hiiva Lappeenrannasta, valmentaja Olli Ukkola. 

Sarsiksen ohjasti voittoon Tapio Perttunen, jota yhdistys myös muisti pienellä lahjalla.

Ja kylläpä kuulkaa mieltä lämmitti, kun hevosenomistaja laittoi jälkikäteen sähköpostilla                          kiitokset ja onnittelut juhlavuotta viettävälle yhdistykselle! Todella huomaavaista.

 

 

Kevätkokous 19.3.2016

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 19.3.2016 Tampereella Finlaysonin Palatsissa. Teivon toimitusjohtaja Päivi Lehtonen kertoi kuulumisia Teivosta, ruoka oli mahtavaa, puitteet komeat ja paikalla paljon jäseniä. Näin sitä pitää!  Kokouksessa käsiteltiin kuuluvat asiat, lisäksi puhuttiin hevosmessuista, Tarton reissusta sekä yhdistyksen 50-vuotisjuhlista 20.8.2016.

 

 

 22.12.2015 Teivon tiistairaveisssa Pohjois-Hämeen ravinaiset ry:n hienon ja käytännöllisen loimen sai seitsemännen lähdön voittaja Faros Lloyd,  om. Aros Team, ohjastaja ja valmentaja Hannu Hietanen. Paljon onnea!

 

12.12.2015 yhdistys tarjosi Teivon raviyleisölle lämmintä glögiä. Hyvin kelpasi lämmike kylmässä illassa ja paljon väkeä kävi juttusilla.

 

 

            

            SRNL:n syyspäivät 7.11.2015 

            Suomen Ravinaisten liitto ry:n syyskokous ja -päivät järjestettiin tuttuun tapaan Tampereella.             Kokouksella aloitettiin, reipasta vauhtia piti yllä puheenjohtaja Eija Toivonen, sillä ennen teatteria             piti vielä ehtiä arpoa ja ruokailla. Hirveä määrä oli taas arpajaispalkintoja, jostain syystä voitot             tuppaavat aina kasaantumaan samoille onnellisille...Ravintola Natalien nimi oli muuttunut Aistiksi,             muuten oli tuttu paikka ja ruoka hyvää. Teatteriesitys Desiree oli värikäs ja vauhdikas ja katsomo             täynnä, paikalla oli siis muitakin kuin ravinaisia, vaikka meitäkin oli monta kymmentä. Kiva päivä!

 

 

            Syyskokous 2015

            Pohjois-Hämeen ravinaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin lauantaina 10.10.2015             Annamari Sipilän kotona Sahalahdella. Ennen kokousta saimme tutustua talleihin ja hevosiin Riikka             Avotien opastuksella. Kyllä oli lääniä ja laitumia silmän kantamattomiin kauniissa Keljon             rantamaisemissa. Ja ihania varsoja! Kuningatarkilpailunkävijä Hopihopikin nähtiin, häntä kiinnosti             eniten syksyn viimeiset ruohonkorret. Kaiken kruununa Jalmari Svart esitteli meille ystävällisesti             Vitterin. Kyllä on hieno hevonen ja herrasmies.  Seija oli  laittanut niin valtavasti hyvää ruokaa,             että ihan tuli taas kerran syötyä liikaa, kun ei vaan voinut lopettaa ajoissa. Kokouksessa käsiteltiin             normaalit syyskokousasiat toimintasuunnitelmineen sekä keskusteltiin vuodesta 2016, joka on             Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n juhlavuosi: yhdistyksemme täyttää jo 50 vuotta!

             Särkisaari

 • Varsat saateltiin kesälaitumelle touko-kesäkuun vaihteessa. Onneksi pysyivät kahvikannut kuumina ja voileivätkin riittivät.

             KEVÄTPÄIVÄT 2015!

            Kevätpäivät vietetty kunnialla ja kunniallisesti! Sivulla "SRNL:n Kevätpäivät 2015" on             pieni  kuvakertomus päiviltä, kiitos Elina Syrjä valokuvista! Ja Hevosurheilua lukevat varmaan             bongasivat 8.5. perjantain numerosta kokonaisen aukeaman jutun ravinaisista.

 

 • Hevoset 2015

  Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettiin hevosmessut 11.-12.4.2015. Ravinaiset olivat jälleen mukana Teivon Ravikeskuksen osaston yhteydessä. Viime vuoden tapaan järjestettiin kilpailu, nyt arvuuteltiin, mitä viljaa oli ämpärissä ja kuinka paljon. Kauraahan se oli hevosen herkku ja 7,2 litraa oli oikea määrä. 412 messuvierasta poikkesi täyttämässä lipukkeen, oikeita vastauksia tuli 3, joista voittajaksi arvottiin Sari Korvenheimo Forssasta. S-Marketin lahjakortti 50 e on postitettu voittajalle. Parhaimmat onnittelut ja kiitos osallistuneille. Nähdään taas ensi vuonna!

 • Kevätkokous 2015
 • Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 21.3.2015 klo 13.00 Kangasalla Ravintola Pepperissä, Kuohunharjuntie 26.  Väkeä oli paikalla ilahduttavan paljon ja ruoka maistui. Pohjois-Hämeen Hippoksen Säätiön edustaja oli kertomassa säätiön toiminnasta, tulevien kevätpäivien onnistumisessa on säätiöllä merkittävä osuus.
 •  

 • SRNL:n syyspäivät ja kokous Tampereella
 • Suomen Ravinaisten liiton syyspäivät järjestettiin Tampereella Ravintola Suomalaisella Klubilla 22.11. 2014. Väkeä saapui paikalle runsaasti, vaikka teatteriesitys peruuntui sairastumisen vuoksi. Ruoka maistui, kokous sujui rutiinilla ja arpajaisissa oli runsaasti hyviä palkintoja.

 

 • Yhdistyksemme syyskokous 2014

  Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n syyskokous pidettiin 25.10. 2014 Varalan Urheiluopistolla. Soppa oli hyvää, enemmänkin olisi porukkaa mahtunut mukaan. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä keskusteltiin kevätpäivien järjestämisestä Valkeakoskella ensi keväänä.

 • Onnea loimien uusille omistajille!

  Pohjois-Hämeen ravinaiset ry lahjoitti palkintoloimet Mänttän ja Virtain paikallisraveihin sekä Teivoon.

  Mänttässä ravinaisten loimi jaettiin osuvasti Symppispalkintona, loimen sai ylleen Blind Maker, ohjastaja ja valmentaja Hannes Rantanen, omistajat Seija ja Hannes Rantanen.

  Virtain paikallisraveissa ravinaisten lähdön voitti Jimsalabim Harmi, ohjastaja ja valmentaja Pekka Apponen, omistajat Ridansuu Sari ja Pekka Apponen.

  Teivossa ravinaisten lähdön voitti Taikakuu ohjastajanaan Jussi Miettinen.

  Onnea! Toivottavasti loimet lämmittävät ja suojaavat syksyn sateilta! 

   

 • Suomen Ravinaisten liiton kevätpäivät 5.-6.4.2014

 • SRNL:n kevätpäivät ja kokous järjestettiin tänä vuonna Turussa. Viikonlopun aikana tutustuttiin Turkuun naisnäkökulmasta ja risteiltiin upealla Viking Gracella. Sunnuntaina pidettiin tuttuun tapaan liiton kevätkokous sekä tärkeät arpajaiset. Yhdistyksestämme kevätpäiville osallistui 2 hlöä.
 • Hevoset-messut olivat jälleen suuri menestys!
 • Pohjois-Hämeen ravinaiset olivat mukana messuilla Teivon ravikeskuksen osaston yhteydessä 5.-6.4.2014.
 • Ravinaiset olivat ideoineet kilpailun (kiitos Satu ja Paula!), jossa piti arvata montako hevosenkenkää oli ämpäriin saatu mahtumaan. Arvauslipukkeen kävi täyttämässä 513 henkilöä! Arvaukset liikkuivat haarukassa 20-310 kpl, oikea vastaus on, että  sangossa oli 47 kenkää. Oikeita vastauksiakin tuli ja arvonnassa S-ryhmän 50 e lahjakortin voitti Telma Karttunen Espoosta. Onnea! Kortti on toimitettu postitse.
 • Kiitos kaikille osastolla poikenneille sekä yhdistystä reippaasti edustaneille ravinaisille. Ensi vuonna uudestaan!

             Yhdistyksen kevätkokous 29.3.2014

 • Pohjois-Hämeen ravinaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Orivedellä. Seija Sipilä tarjosi ystävällisesti kotinsa kokouspaikaksi ja oli laittanut kokousväelle mahdottoman hyvät ruuat. Paikalla oli 14 ravinaista, ruokaa olisi riittänyt useammallekin.
 • Pikkujouluglögitarjoilu Teivossa 30.11.2013
 • Yhdistys tarjosi raviyleisölle lämmittävää glögiä 75-raveissa. Hyvin teki kuuma juotava kauppansa kylmässä illassa.
 • Teivon Raviliiga
 • Ravinaiset myivät 22 Raviliigaosuutta 75- raveissa ja voittivat myyntikilpailun; palkinto oli herkullinen.
 • Suomen Ravinaisten liitto ry:n syyspäivä- ja kokous Tampereella 16.11.2013
 • Ravinaisten liiton  syyspäivää vietettiin Tampereella kokouksen ja kulttuurin merkeissä. Mukaan oli ilmoittautunut 74 ravinaista ympäri Suomea. Jo aamusta kokoonnuimme ravintola Nataliehin ja päivä alkoi kokouksella, jossa mm. palkittiin vuoden ravinainen. Tällä kertaa palkittiin ansaitusti liiton puheenjohtaja Eija Toivonen. Kokouksen ja ruokailun jälkeen siirryimme Tampereen Työväen Teatteriin, jossa katsoimme näytelmän "Prinsessa". Monelle kirjana ja elokuvana tuttu tosikertomus Kellonkosken prinsessa Anna Lappalaisesta sopi erinomaisesti teatterin lavalle ja herätti monenlaisia tunteita. ihmettelimme, miten upeasti voi ihminen laulaa...menkää ihmeessä katsomaan Prinsessa, jos ette vielä ole nähneet. Matkalla kotia kohti mietin, että ensi vuonna olisi kiva mennä teatterin jälkeen vielä omalla porukalla kahville. Pidetään mielessä.

             Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n syyskokous 24.10.2013

             Syyskokous pidettiin tällä kertaa Tampereen keskustassa ja paikalle olikin saapunut mukavasti              parikymmentä osallistujaa. Tilaisuuteen oli kutsuttu Veera Nieminen esittelemään uutta kirjaansa              "Avioliittosimulaattori" ja moni kirjan ostanut ja lukenut suosittelee lämpimästi, on kuulemma                         hyvä. Kokous vedettiin läpi tuttuun tyyliin vauhdikkaasti. 

 

             Ravinaisten retki Pietariin 30.8.-2.9.2013

 • kevääksi suunniteltu Pietarinmatka siirrettiin aikatauluongelmien takia syksyyn. Matkalle lähti 13 ravinaista, osa nousi Allegro-junan Lahdesta ja osa Helsingistä. 
 • Matkanteko junalla oli nopeaa ja sujuvaa, kun passintarkastukset ym. tehtiin junassa eikä tarvinnut odotella. Pari hassua tuntia bussissa ja junassa ja jo oltiin Pietarissa. Juna-asemalta meidät keräili matkatoimiston opas ja retki jatkui suoraan kiertoajelulle. Puolentoista tunnin ajelu venyi melkein kolmituntiseksi, koska kiinnostavia paikkoja oli todella monta ja innokas oppaamme Larissa (Tampereelta) halusi meidän näkevän mahdollisimman paljon. Välillä jalkauduimme ihailemaan 3500 vuotta vanhoja sfinksejä sekä poikkesimme metkassa lahjatavaramyymälässä, jossa likööriä oli tarjolla runsaasti, kahvia vähemmän.

             Tämä kahvi/likööri/keksi- välipala olikin tarpeeseen, sillä syömään ei juuri keritty. Tuskin ehdimme              heittää kassit hotellille ja hotkaista keitot ja lätyt läheisessä kuppilassa kun oli jo aika kiiruhtaa              seuraavalle retkelle. Risteily Neva-joella sekä pitkin kanavia oli todella hieno kokemus, vaikka ilta              olikin hiukan viileä. Huvittava sattuma: kuten aina, pälpätys oli kova ravinaisten keskuudessa.                Oppaamme laittoi soimaan (luultavasti) venäläistä klassista musiikkia. Yhtäkkiä tunnistimme               musiikin! Sehän oli esittelymarssi raveista ja sitä sitten suureen ääneen ihastelimme. Jostain syystä               edessämme istuva pariskunta ratkesi nauruun...

 • Lauantai onneksi alkoi aamiaisella, ja sitten kiiruhdimmekin jo bussiin ja matkalle kohti Pietarhovia, kesäpalatsia, jossa seuraavalla viikolla järjestettiin G20-kokous. Pietarhovi on niin mahtava nähtävyys, että sitä on tässä vaikea sanoin kuvailla. Rakennus, joka sodan jäljiltä oli ollut vain kasa raunioita oli kunnostettu entiseen loistoonsa. Kymmenet upeat suihkulähteet, puutarha sekä suomenlahden rantamaisema. Sanattomaksi vetää. Kerrankin.
 • Pietarhovista palattuamme oli iltapäivällä hiukan vapaa-aikaa jonka kukin vietti tavallaan joko pitkällään tai hotellin vieressä sijaitsevassa uudessa kauppakeskuksessa samoillen. Illaksi oli sovittu yhteinen ruokailu ja ihana oppaamme oli tilannut meille pöydän gruusialaisesta ravintolasta ja luvannut lähteä mukaan. Monenlaiset alkupalat, vartaassa kypsennetyt lihat sekä jälkiruoka katosivat nopeasti suihimme. Ilman opasta tuskin olisimme selvinneet, sillä venäläiset eivät juuri puhu tai ymmärrä englantia.

              Sunnuntai oli kotiinlähtöpäivä, mutta vielä oli edessä yksi hieno nähtävyys: Eremitaasi.               Uskomatonta, että näin lähellä on tälläinen kohde täynnä aarteita ja ihmiskäden luomia ihmeitä.               Kolmen tunnin         opasteltulla retkellä näimme paljon, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Uusi               reissu Eremitaasiin on siis tehtävä. Oppaamme oli ihastuttava vanhempi rouva, joka tuntui tietävän               kaiken tietämisen arvoisen. Ihmeellistä on myös nykytekniikka: sekä Pietarhovissa että               Eremitaasissa opas jakoi meille vastaaanottimet ja korvanapit, joiden avulla selostuksesta sai               kaiken irti.

              Mahtava matka, mahtava kaupunki täynnä historiaa ja ennen kaikkea mahtava matkaseura. Kaikki               sujui, puheenjohtajallamme Pirjolla oli taas homma täydellisesti hallinnassa eikä ketään pidätetty.               Ja eikös kotimatkalla sovittu, että seuraavalla reissulla mennään Tuuriin. On niitä patsaita sielläkin.

 

 • Oriveden paikallisravit Mäntässä 3.8.2013
 • Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry sekä Hämeen Hevosjalostusliitto-lähdön Mäntän raviradalla voitti jälleen nainen! Onnea Amanda Muteli ja Hilin Ihme! Tämähän menee loistavasti.

 

 • Paikallisravit Mäntässä 15.6.2013
 • Mäntän raviradalla järjestetyissä paikallisraveissa ravinaisten loimilähdön voitti osuvasti nainen: Karoliina Sinkkilä vei voiton Viuhutar-hevosellaan! Onnea ja toivottavasti loimi lämmitti mukavasti.

 

 • Särkisaari
 • Varsatlaskettiin jälleen laitumelle Särkisaaressa, ravinaiset tuttuun tapaan paikalla kahvipannuineen.

 

 • Ravinaiset Hevosmessuilla 
 • Ravinaiset esittäytyivät Pirkkahallissa järjestetyillä Hevosmessuilla. Saimme olla mukana Teivon Ravikeskuksen osastolla, suuri kiitos Teivolaisille. Messuilla oli kivaa, paljon tuttuja ja tapahtumia. Tuttuun tapaan ravinaisilla juttu luisti, kun emme varsin tuppisuita ole, ja Teivon t-paidat menivät hyvin kaupaksi. Todella positiivinen kokemus, ensi vuonna uudestaan.

 

 • Pohjois-Hämeen Ravinaiset ry:n kevätkokous 18.3.2013
 • Kevätkokous järjestettiin tänä vuonna Teeri-Villilän pirtissä. Ennen kokousta isäntä Pertti Taimi kertoi talon ja seudun historiasta sekä hevosista. Pirtin seinää koristivat Marinen ja Turon komeat palkintoloimet. Kiitos, esittelyoli todella mielenkiintoinen, pala oikeaa hevoselämää. Kahvittelun jälkeen puheenvuoron sai Teivon toimitusjohtaja Kimmo Thuneberg, joka ystävällisesti oli luvannut kertoa ravinaisille Teivon kuulumisia. Saimme esittelyn myös itse toimitusjohtajan taustasta. Sujuvasanaista herraa oli kiva kuunnella. Kokous vietiin läpi rutiinilla, virallisten asioiden lisäksi keskusteltiin mm. hevosmessuista sekä aika paljon kaikesta mahdollisesta...

 

 

 • Villasukkaravit Teivossa 19.3.2013
 • Talvisena iltana pistettiin Teivossa suut makeaksi ja jalat lämpimäksi. Ravinaiset lahjoittivat lämpimät villasukat kahden lähdön osanottajille (ihmisille, ei hevosille) ja lisäksi pussiin oli saatu lahjoituksena suklaata. Saajat ilahtuivat, kiitos ravinaiset!

 

 • Hämeen Hevosjalostusliiton kokous Teivossa 26.11.2012
 • Kokouksessa Pohjois-Hämeen RavinaisiaTeija Keskinen, Paula Taimi ja Riitta Kangasmäki. Paikalla myös Katri Aarni, mutta Ikaalisten edustajana.

 

 • Suomen Ravinaisten Liiton syyspäivä Tamperella 24.11.2012

 

 • Ravinaisten liiton syyspäivää vietettiin Tampereella kokouksen, ruokailun ja kulttuurin merkeissä. Paikalla oli ravinaisia 9 yhdistyksestä. Kokous vietiin läpi rutiinilla varsin vauhdikkaasti, samoin arpajaiset, sillä ruoka odotti jo Ravintola Nataliessa. Kyllä maistui mainiolta lohi pinaattikastikkeella, myös lihaversio pippurisoosilla oli kuulemma hyvää. Ruokailun ja kahvittelun jälkeen suuntasimme Tampereen Työväen Teatteriin. Elisabeth Taylorin elämästä kertova Liz-musikaali tuntui olevan ravinaisten mieleen; Maria Lund ja Sinikka Sokka näyttelivät ja lauloivat upeasti ja nuoret tanssijat olivat todella taitavia. 
 • Jälleen mukava päivä ravinaisten seurassa, muistattehan, että näille kevät- ja syyspäiville ovat kaikki tervetulleita. Välillä on kiva riisua toppahaalarit ja lähteä teatteriin hyvässä seurassa.

 

 

 • Pohjois-Hämeen Ravinaiset Ry:n syyskokous Vesilahdella 20.10.2012

 

 • Ravinaistenkokous järjestettiin ihastuttavassa mutta viileässä syyssäässä Vesilahdella. Puolilta päivin laskeuduimme Laukon kartanon tallin lentokentän levyiselle käytävälle, jossa hevoskuntoutuskeskus Equitailin toimintaa meille esittelivät Pia ja Markku Kivijärvi. Saimme kuulla, että talliin mahtuu 27 hevosta, joista osa on kuntoutettavia ja osa täysihoidossa olevia ratsuja tai ravureita. Vesikävelymatto kiinnosti, sitä meille esitteli tottuneesti Sahara Daybyday. Infrapunasauna lämmitti viluisia ravinaisia, sellainen olisi kiva kotonakin.
 • Laukosta siirryimme muutaman kilometrin päähän Hukianhoviin, jossa nautimme upean hirsirakennuksen tunnelmasta sekä mainiosta jouluruuasta kinkkuineen ja laatikoineen.  Isäntä kertoili meille yrityksen historiasta sekä nykypäivästä, mielenkiintoisena yksityiskohtana hän esitteli vaimonsa kutomat hienot ryijyt ja käsityöt.
 • Kokous sujui tutuissa merkeissä, keskusteltiin mm. kevään Pietarinmatkasta. Jälleen kerran oikein mukava päivä, juttua piisasi niinkuin ravinaisten porukassa tapana on. 

 

 

 

 • Mänttä 16.6.2012
 • Ravinaiset lahjoittivat loimen Mänttän paikallisravien 10:nen lähdön voittajalle. Hienolla loimella palkittiin Jussi Miettisen ohjastama Taikakuu.

 

 • Laitumellelasku Särkisaaressa 12.6.2012 
 • Varsoille koitti kesä ja ravinaiset kahvittivat hevosväkeä Särkisaaressa. Muutama kuva löytyy ainakin www.Villivarsa.fi.

 

 • Ravinaiset Teivossa 5.6.2012
 • Kesäilta Teivossa alkoi hiukan kosteissa merkeissä, mutta onneksi ravien alettua sade loppui ja voittajia palkinneet ravinaiset säilyivät kuivina. Teija oli hankkinut hyvät ja käytännölliset loimet sekä hienot patsaat, jotka tuntuivat ilahduttavan saajia. Oli hauska ilta, ainoa harmin aihe oli se, että jäsenemme hevonen voitti isolla kertoimella, eikä kukaan ollut tajunnut pelata...Teivon sivuilla on kuvia raveista ja myös ravinaisista.

 

 

 • Suomen Ravinaisten liiton kevätpäivät Lahdessa 31.3.-1.4.2012
 • Liiton kevätpäivät järjesti tänä vuonna Lahden Seudun Ravinaiset. Olipa hieno tapahtuma, hirveästi olivat lahtelaiset nähneet vaivaa vieraiden viihtymisen eteen. Paikalle oli saapunut 66 ravinaista eri puolelta Suomea.
 • Lauantaipäivä alkoi kokoontumisella hotellilla, josta matka jatkui linja-autolla Salpausselän maisemiin. Erinomaisen lounaan nautimme hiihtokeskuksen ravintolassa. Vatsat täynnä nousimme (hissillä) isoon hyppyrimäkeen ihailemaan Lahden näkymiä sekä tutustuimme hiihtomuseoon. Museolla hyppäsimme mäkeä itsekkin, tosin simulaattorilla.
 • Urheilutunnelmista siirryimme kulttuurin pariin Sibelius-talolle, jossa oppaat kertoivat talon olevan ihan huipputasoa koko maailmassa. Ei ihme, jos pelkästään akustiikkaan vaikuttavaa verhoa oli melkein kolmekymmentä kilometriä. Upea rakennus. Pullakahveitten jälkeen palasimme hotellille, osa suuntasi ostoskeskukseen, osa varmaan päivänokosille ennen illan rientoja.
 • Iltajuhla alkoi meille varatussa ravintolassa, jossa jälleen söimme tukevasti. Lahtelaiset olivat järjestäneet ohjelmaa tanssiesityksestä yhteislauluun. Eri paikkakuntien ravinaiset esittäytyivät ja kertoivat toiminnastaan, saimme parikin hyvää vinkkiä. Ja sitten: siirryimme paikalliseen tanssiravintolaan, jossa esiintyi Pertti Puikkonen! Mitä pidemmälle ilta ehti, sitä innokkaammin ravinaiset liihottivat tanssilattialla. Veikkaan, että harvoin on Puikkosella ollut yhtä innokasta fanijoukkoa.
 • Sunnuntaiaamu alkoi, yllättäen, aamiaisella, hyvin upposivat nakit ja kokkelit ravinaisiin. Aamupäivä kului kokousten merkeissä, ensin kokoontui ravinaisten liiton hallitus ja sen perään pidettiin vuosikokous. Kokouksen päätteksi järjestettiin arpajaiset, joissa oli oikeasti hyvä voittoja ihanista villasukista suklaakakkuihin. Puolilta päivin ennen kotiin lähtöä vielä ruokailtiin, ja vaikka aamiaisesta tuskin oli selvitty, hyvin maistui.
 • Oli mahtava viikonloppu, suosittelen lähtemään mukaan, kun kevätpäivät seuraavan kerran järjestetään. Totesimme kyllä yhdessä tuumin, että näin hienosti järjestetty viikonloppu asettaa seuraaville järjestäjille pienoisia paineita...

 

 

 • Pohjois-Hämeen Ravinaiset Ry:n kevätkokous 10.3.2012 
 • Ravinaisten kevätkokous alkoi tällä kertaa osuvasti Teivosta, jossa tutustuttiin Ekohepon toimintaan. Ekohepo olikin mielenkiintoinen kohde kävely- ja vesimattoineen, suolahuoneineen ja infrapunasaunoineen. Muutamakin hevosenomistaja totesi, että olisi se kiva joskus itsekin päästä hoitoihin, eikä aina vaan se hevonen...Teivosta jatkettiin Akun Tehtaalle, joka olikin varsin erikoinen paikka. Yritys tekee miltei kaikkea mahdollista ääneen, kuvaan ja valaistukseen liittyvää, mm. vuokraa tiloja ja kalustoa isoon ja pieneen tarpeeseen sekä kuvaa elokuvia ja mainoksia. Levyntekoonkin on mahdollisuus, mutta vielä eivät ravinaiset innostuneet aiheesta. Kiertokäynnin jälkeen kokous vietiin läpi rivakasti kahvin ja mainioitten leivonnaisten saattelemana.

 

 • Suomen Ravinaisten liiton syyspäivä Tampereella 19.11.2011
 • Syyspäivä alkoi liiton kokouksella Suomalaisella Klubilla. Kokousta seurasi ruokailu, tarjolla oli jouluherkkuja, ja oli kuulemma jälleen erinomaista. Päivä jatkui kulttuurin parissa, Tampereen Teatterin Onnenmaa- näytelmä sai myös kiitosta ravinaisilta. Pohjois-Hämeen Ravinaisia oli mukana  7.

 

 • Varsanäyttely Teivossa 29.10.2011
 • Teivossa järjestetyn Hämeen Hevosjalostusliiton tamma- ja varsanäyttelyn paras ravivarsa oli Jouni ja Sini Vaittisen 3 v. ori Wauhdikas (Voitokas-Huhtityttö). Wauhdikas palkittiin paitsi II+:lla, myös ravinaisten lahjoittamalla loimella.
 • Näyttelyssä esitettiin huima määrä eri ikäisiä hevosia, tulokset löytyvät hevosjalostusliiton sivuilta (kts. linkit).

 

 

 

 • Yhdistyksen syyskokous  22.10.2011 
 • Ravinaiset kokoontuivat syyskokouksen merkeissä Niemi-Kapeen tilalla Terälahdessa. Mukana oli 17 jäsentä, joista osa tuli paikalle mutkan kautta, osa osasi suoraan. Ruokailua seurasi juhlallinen hetki, kun luovutimme kukat ja hevospatsaan Marjo Vanniselle Maiskaus-tamman kuninkuusraviosallistumisen johdosta. Tämän jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. Edettiin esityslistan mukaan, kokouksen puheenjohtajana toimi Terttu Patronen. Päätettiin jäsenmaksun suuruudesta v:lle 2012, 10 e/aikuinen, 5 e/alle 16 v. Keskusteltiin hyvinkin vilkkaasti yhdistyksen toiminnasta ja "arkinäkyvyydestä". Kuten puheenjohtaja totesi kokousta päättäessään: olipa hauska kokous...ja leipä oli uskomattoman hyvää, jäsenemme leipoma!

 

 • Operettimatka Tallinnaan 8-9.10.2011 

 

 • Kuninkuusravien makkaranmyyjinä ahkeroineet ravinaiset palkittiin järjestämällä viikonloppureissu Tallinnaan. Mukaan saivat toki lähteä muutkin halukkaat ja lopulta matkaan lähti 35 reipasta ravinaista.Ohjelmaan kuului ruokailu Vanhan kaupungin tunnelmallisessa ravintolassa, operettielämys "Mustalaisruhtinatar" upeassa Estonia-teatterissa sekä kiintoisa kiertoajelu, jossa opas kertoi Tallinnan historiasta ja nykypäivästä. Tosi kiva reissu, kiitos Pirjo ja Aila!
 

-                      

 • Kuninkuusravit Teivossa 30.-31.7.2011
 • Kuluvana vuonna oli Teivon vuoro järjestää kuninkuusravit. Ravinaiset kantoivat kortensa kekoon miehittämällä kolme makkaranmyyntipistettä. Kiirettä piisasi mutta kunnialla selvittiin, vaikka makkarannälkäisiä piisasi jonoksi asti. Muutamilta ahkerimmilta taisi jäädä ravien seuraaminen vähiin, harmi, sillä tapahtuma oli mahtava. Iltajuhla Eppuineen oli loistava, näkyipä screenillä välillä hyvinkin tuttu ravinainen...