Pohjois-Hämeen Ravinaiset Ry
 

Poh­jois-Hä­meen Ra­vi­nai­set Ry

ARKISTO 2018-2020

2018-2020

15.12.2020 yhdistys sponsoroi voittoloimet kahteen Teivossa juostavaan lähtöön ja lahjoittaa jäsenten kutomia villasukkia. Kaunis kiitos kaikille ahkerille käsityötaitureille!


13.12.2020

Korona kurittaa meitä edelleen.  Ravit järjestetään toistaiseksi ilman yleisöä, onneksi edes siten, jotta saadaan kuitenkin hevoset liikkeelle ja raviväki pysymään elannon syrjässä kiinni.

Yhdistyksen syyskokous pidettiin 17.10.2020 Seija Sipilän kotona Orivedellä. Silloin tilanne oli vielä kohtuullinen, maskit päällä kuitenkin istuttiin ja etäisyyksiä pideltiin, onneksi Seijan pirtissä riitti tilaa. Käsiteltiin normaalit syyskokousasiat, kunniavieraaksi oli kutsuttu Parvelan Retun kasvattaja Marjo Vanninen, joka kertoi meille hevostilanteestaan ja -historiastaan. Ihan mahtavaa oli kuulla miten harrastus on saanut alkunsa ja miten se jatkuu tällä hetkellä. Seijalle lämpimät kiitokset, oli taas niin hyvät tarjoilut, että ei voi kuin ihmetellä. Jos jatkossa saamme Seijan tykönä kokoontua, niin jo ruuan takia kannattaa tulla!


Suomen Ravinaisten liiton syyskokous ehdittiin pitää Tampereella 21.11.2020 juuri ennen kuin rajoitukset kovenivat. Tampereen Teatterin lämpiössä pidetyssä kokouksessa koettiin pieni yllätys, kun liiton pitkäaikainen Puheenjohtaja Eija Toivonen ilmoitti jättäytyvänsä pois. Tilalle valittiin yksimielisesti varapuheenjohtaja Marjo Saastamoinen ja va­ra­pu­heen­joh­ta­jak­si Helena Balac.


22.12.2019 Teivossa juostuissa 76-raveissa palkittiin SRNL:n vuoden ravinaisena Tuula Pursiainen. Palkinto ojennettiin juhlallisesti Pohjois-Hämeen Ravinaisten loimilähdön yhteydessä, loimittamassa oli yhdistyksemme varapuheenjohtaja Paula Taimi sekä SRNL:n puolesta Tiina Arola ja Riitta Kangasmäki. Mäellä makkarakioskissa ravinaiset tarjosivat raviväelle kuumaa glögiä.


20.8.2020

EDES VÄHÄN KUULUMISIA!

Korona veti maton alta monelta ja monella tavalla. Yhdstyksemme toimintaa se vaikutti siten, että kevätkokous kerittiin pitää ja seuraavalla viikolla meni koko Suomi kiinni. Nyt ovat ravit taas jatkuneet, makkaraa on myyty Teivonmäellä entiseen tapaan, mutta erityistä hygieniaa ja turvavälejä noudattaen.

Mitä syksy tuo tullessaan, ei voi tietää, mutta Suomen Ravinaisten liiton naisten SM-ajot järjestetään Oulussa 11.9.2020!  Yhdistyksemme edustajiksi on valittu kaksi ihanaa nuorta naista, Eveliina Sarismala ja Siiri Mäkinen. Heistä löytyy esittelyt Hippoksen facebook-sivuilta Juniorikypärä-kilpailun tiimoilta, käykää kurkkaamassa. Pieniä mutkia on ollut matkassa, mutta toivotaan., että saadaan molemmat naiset matkaan ja Ouluun.

Muistattehan, että yhdistyksellämme on myös facebook-sivut, joihin täältä ei löydy linkkiä, mutta joita voi käydä katsomassa, vaikka ei itse facebookissa olisikaan.

Koska tänä vuonna ei ole juuri mitään tapahtunut, niin laitetaan muutama kuva menniltä vuosilta. Hyvää syksyä ja pysykää terveinä!

50 v.-juhlat Muroleessa. Kuinka hauskaa meillä olikaan!

Tarton reissulla hiukan satoi.

Satoi myös Häijään oriasemalla. Yhtään ei haitannut, näimme upeita hevosia.

POHJOIS-HÄMEEN RAVINAISET RY:N  SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2020

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 7.3.2020.

Klo 11.30 kokoonnumme Teivon tallinmäellä makkarakopin luona. Ennen kokousta pääsemme tutustumaan Antti Veteläisen ja Kaisa Mikkolan talliin ja hevosiin. Teivosta suuntaamme kohti Ylöjärven keskustaa, Ravintola Vanhaan Räikkään, osoite Kuruntie 10-12, 33470 Ylöjärvi. Klo 13.00 aloitamme ruokailulla, yhdistys tarjoaa tuttuun tapaan lounaan ja sitten pidetään kokous. Ruokailun vuoksi kokoukseen pitää ilmoittautua 2.3.2020 mennessä puheenjohtaja Pirjo Kananojalle p. 0400-234 863 (voi laittaa tekstiviestilläkin). Kimppakyytejä kyselkää rohkeasti, että saisimme mahdollisimman monta jäsentä paikalle! Mitä enemmän, sen parempi.

----------------------------------------------------------

Nämä SRNL:n Porin kevätpäivät peruttiin koronan takia.


SUOMEN RAVINAISTEN LIITON KEVÄTPÄIVÄT 2020

Liiton vuotuiset Kevätpäivät 2020 järjestetään Satakunnan Ravinaiset ry:n toimesta Porissa 28.-29.3.2020.

Majoitus on Hotelli Vaakunassa aivan kaupungin keskustassa osoitteessa Gallen-Kallelankatu 7. Lounaat, lauantain ohjelma osittain ja sunnuntain kokous ovat samoissa tiloissa. Ainoastaan lauantain iltatilaisuus ruokailuineen ja iltaohjelmineen pidetään Porin raviradan ravintolakatsomossa, jonne järjestetään yhteiskuljetus hotellilta.

Kevätpäivät aloitetaan lauantaina 28.3.2020 klo13.00 – 14.15. lounaalla ja ilmoittautumisella. Erillisenä liitteenä ohjelma, johon voi tulla  tarvittaessa pieniä muutoksia.

Sunnuntaina 29.3.2020 Aamiainen on tarjolla klo.7.30 alkaen. Klo.11.00-12.00 SRNL:n vuosikokous.  SRNL:n hallitus kokoontuu sunnuntaina klo10.00-11.00.

Päivien päätöslounas klo 12.00 alkaen.

Kevätpäiväpaketin  hinta on 98 euroa /henkilö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisä on 26 euroa eli paketin hinta yhteensä 124 euroa. Varattavissa on myös rajoitettu määrä 3 hengen huoneita ja silloin paketin hinta on 90 euroa /henkilö.

Linkki SRNL:n kevätkirjeeseen löytyy täältä: SRNL jäsenkirje 1/2020

25.9.2019

HUOMIO! TULOSSA!

19.10.2019 LAUANTAINA YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

Muistakaa ilmoittautua kokoukseen 14.10. mennessä. Sihteerin numero löytyy näiltä sivuilta yhteystiedoista.


16.11.2019 SUOMEN RAVINAISTEN LIITON SYYSPÄIVÄ TAMPEREELLA

Ilmoittautuminen syyspäiville viimeistään 15.10.2019, samoin maksu yhdistyksen tilille. Ilmot ottaa vastaan sihteeri, jolta saa samalla tilitiedot.

Näistä lisää syyskirjeessä sekä facebook-sivullamme, jota pääsee katsomaan, vaikka ei Facebookissa olisikaan. Syyskirje lähdössä jäsenille näinä päivinä, perillä postinkulusta riippuen lokakuun alkupäivinä.


SUOMEN RAVINAISTEN LIITTO RY:N SM-AJOT VERMOSSA 28.8.2019

Kuvassa vasemmalta SM-kolmonen Liisa Nummi, järjestävän yhdistyksen, Vermon ravinaisten, Marjo Saastamoinen, suomenmestari Anna Sulin, kakkonen Emma Väre sekä Eila Lehtovaara Lahden Ravinaisista.

Anna ja Emma edustivat molemmat Vermon Ravinaisia, joten kaksoisvoitto jäi kotikentälle.Pohjois-Hämeen Ravinaisia edusti Eveliina Sarismala, harmillisesti aiottu suomenhevonen sairastui ja joutui jäämään pois. Eveliinan luottoajokkina lämminverilähdössä oli oma Meri Font. Kiitos molemmille!

22.5.2019

HAISTA HEVONEN -TAPAHTUMA TEIVOSSA 19.5.2019

Hevoset olivat pääosassa Teivon ilmaistapahtumassa. Perheille suunnatussa tapahtumassa oli  mukavasti väkeä seuraamassa paikallisraveja, kiitolaukkalähtöjä ja es­te­rat­sas­tus­näy­tös­tä. Keppareita ja oikeita hevosia oli myös paikalla, sekä aasi! Ilma suosi, makkara ja letut tekivät kauppansa ja hyvin onnistunut päivä sai toivomaan, että tällainen järjestetään jatkossakin. Ravinaiset talkoilivat, tietenkin, makkarakioskeissa.

SERLACHIUS-MUSEO 18.5.2019

Ravinaisten päiväretki Mänttään 18.5. onnistui erinomaisesti, ilma suosi, taide oli hienoa ja ruoka hyvää. Kiva, että saatiin tarpeeksi lähtijöitä ja matka toteutui. Nämä ravinaisten reissut ovat aina mukavia ja hyvin järjestettyjä, joten kannattaa lähteä mukaan. Bussi Mannisen matkassa oli taas mukava olla.

HEVOSET -MESSUT 6.-7.4.2019

Ravinaiset osallistuivat perinteiseen tapaan Hevoset -messuille Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Teivon osastolla kävikin aikamoinen hulina ja ravinaisten kilpailulipukkeen poikkesi täyttämässä 598 messuvierasta.


SRNL: KEVÄTPÄIVÄT 6.-7.4.2019

Suomen ravinaisten liiton perinteiset kevätpäivät pidettiin tänä vuonna Kokkolassa 6.-7.4.2019. Harmi, että sattui samaan aikaan hevosmessujen kanssa, mutta varmasti oli hauskat päivät.

SRNL:n jäsenkirje 1/2019

Näin hupaisaa on SRNL:n kevätpäivillä!


KEVÄTKOKOUS 9.3.2019Yhdistyksemme kevätkokous pidettiin 9.3.2019 Pirkkalassa Kauppakeskus Veskassa.  Asialistalla oli mm. toimintakertomus ja tilinpäätös

SRNL:n NAISTEN SM-KILPAILU TEIVOSSA 4.9.2018

Suomen Ravinaisten liiton SM-kilpailu käytiin tänä vuonna 4.9. Teivossa. Harmillisesti kylmäverilähtöön ei saatu tarpeeksi hevosia, joten kisa ratkaistiin yhden lämminverilähdön perusteella. Hienosti kuitenkin sujui kaikki, paljon kiitosta saivat Pohjois-Hämeen Ravinaiset järjestelyistä niin kilpailijoilta kuin he­vo­se­no­mis­ta­jil­ta­kin. Oli mahtava ilta! Kiitos kaikille!

Suomenmestariksi ohjasti Liisa Nummi Pilvenmäen Ravinaisista, toiseksi sijoittui Johanna Sianoja Pohjois-Hämeen Ravinaisista ja kolmanneksi Riitta Nylund Turun Ravinaisista. Onnea!

RAVINAISTEN SM

I     Liisa Nummi - Grande Amour

II   Johanna Sianoja - Choclana

III  Riitta Nylund - Runner Wili


SÄRKISAARI 2018

Varsat polskuttelivat Särkisaaren orilaitumelle toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Vettä oli enemmän kuin miesmuistiin, ihan reittä myöten oli kuulemma kahlattu sellaisissakin paikoissa, joissa tavallisesti on kuivaa. Kaikki oli kuitenkin sujunut hyvin. Reippaat ravinaiset olivat keitelleet kahvit ja leiponeet pullaa! Väkeä olikin paikalla arviolta 70 henkilöä, että teki sumppi kauppansa.


KEVÄTKOKOUS

Yhdistyksen kevätkokous järjestettiin 22.3.2018 Paula Taimin pirtissä Villilässä. Paula oli tapansa mukaan loihtinut maistuvat tarjottavat, joten kahvittelulla aloitettiin. Sen jälkeen saimme ihailla Leena Lehtisen taidetta, hänen taulujaan löytyy monen hevosihmisen seinältä. Aivan upeita piirroksia ja maalauksia oli esillä.  Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja keskusteltiin mm. syksyllä Teivossa ajettavista Ravinaisten liiton SM-ajoista.

Näitä Leena Lehtisen hienoja maalauksia saimme ihastella kokouksessa. Tauluja ja piirroksia oli hevosista, kissoista ja koirista, kaikista karvaisista, kuten taiteilija itse asian ilmaisi. Jos siis haluat maalauksen omasta lemmikistäsi, niin ota yhteyttä yhdistyksen sihteeriin, häneltä löytyvät Leena Lehtisen yhteystiedot.

NAISTEN RAVIT TEIVOSSA

Teivossa järjestettiin naisille suunnattu ravi-ilta 24.4.2018. Ravien seuraamisen lomassa ohjelmassa oli mm. tuote-esittelyjä sekä muotinäytös, jossa Pohjois-Hämeen ihanat ravinaiset toimivat mannekiineina. Kyllä oli tyylikkäitä naisia! Kiva tapahtuma kaikin puolin, näitä lisää.

HEVOSET-MESSUT 2018

Tuttuun tapaan Pohjois-Hämeen Ravinaiset olivat mukana hevosmessuilla Teivon Ravikeskuksen osastolla. Kauhean paljon oli väkeä messuilla, ja aika moni poikkesi jutulla ja vastaamassa ravinaisten perinteiseen kilpailuun, jossa tänä vuonna kysyttiin, että missä juostiin Lumiravit. Vastauksen c) Ideaparkissa tiesivät hyvin ravi-ihmiset ja paikalliset, vääriäkin vastauksia tuli.

Oikein vastanneiden kesken arvottiin S-ryhmän lahjakortti arvoltaan 50 e, jonka voitti Susanna Viitamäki Tampereelta. Parhaimmat onnittelut! Palkinto on toimitettu voittajalle.

Olipas kivat messut! Moni toivoi enemmän raviaiheista ohjelmaa, joten ravit kiinnostavat kyllä.

Ravinaisten hieno mainos oli näyttävästi esillä messuilla.